Kulturstallet

Gårdslägenheter

Länkar

Blodsdroppaträd

Ystad Sweden Jazz Festival

Ystads jazzfestival betraktas av internationell media som en av Europas viktigaste jazzfestivaler. I Ystads historiska och intima miljöer bjuds på världsartister, svenska legendarer och unga musiker på randen till internationell karriär.

Turism i Ystad

Här hittar du information om Ystad & Österlen. Här finns evenemang, nyheter och spännande besöksmål.

Ystad Djurpark

Är du nyfiken och sugen på äventyr? Boka in en tur till Ystad Djurpark i sommar! Kom och lär dig om alla våra exotiska djur som kryper, flyger och vandrar omkring på vår jord samtidigt som du utforskar våra lekvänliga omgivningar. Spring av dig på någon av våra lekplatser och hoppa i höet eller i det varma plurret (öppnar 1/6).

Johannamuseet

JohannaMuseet är ett tekniskt- och allmänt museum. Veteranbilar, motorcyklar, vardagliga bruksföremål för hem och arbetsplatser, musikinstrument, leksaker, café, och presentbutik. Här finns tre unika marknadspositiv, Sveriges äldsta bil och mycket mer.

Studiovandring Ystad Studios

I Skandinaviens största filmstudio som Ystad Studios faktiskt är har många filmer och tv-serier spelats in. Den allra första var vampyrfilmen Frostbiten. Wallander, Det enda Rationella, SVT:s Vintergatan, Svinalängorna samt Bron II och III har också spelats in här.

Ystads frivillige bergnings-corps

Vi kör guidade Wallanderturer och stadsrundturer med våra vetaranbrandbilar från 1930-talet.

Ystad International Military Tattoo

Ystad International Military Tattoo är en uppvisning av militärorkestrar i Ystad. Arrangemanget anordnas av en ideell förening med representanter för näringslivet i regionen, Försvarsmakten, Hemvärnet, de frivilliga försvarsorganisationerna och Hemvärnets Musikkår Ystad. Den första uppvisningen ägde rum 1999.

Ystads konstmuseum

Ett stenkast från Ystads station ligger Ystads konstmuseum i en funktionalistisk byggnad som invigdes i samband med Fritidsuställningen i Ystad 1936. Här finns två våningar med stora ljusa utställningssalar och mindre kabinett samt kafé och butik.

Dag Hammarskjölds Backåkra

När Dag Hammarskjöld omkom i en flygolycka 1961 efterlämnade han bl a Backåkra, en fyrlängad Skånegård i Hagestads naturreservat. Till gården hör 30 hektar mark som Hammarskjöld värnade lite extra om. Här anlades en meditationsplats till hans minne, en plats som idag är uppskattad för både vigslar och dop.

Sövde Musteri

Med stor omsorg och mycket kärlek har vi på Sövde Musteri producerat frisk och nyttig dryck ända sedan 50-talet. I naturlig miljö, genom väl beprövade metoder.


Svaneholms slott

Svaneholms slott ligger i en vacker park vid Svaneholmssjön utanför Skurup i södra Skåne och erbjuder en intressant blandning av historia, kultur och natur. Båtar finns att hyra och man kan fiska i sjön eller promenera runt den på en vacker och spännande naturstig. Svaneholms slott är en av Skånes mer intressanta slottsanläggningar.

Abbekås Hamnkrog & Hotell

Vårt lilla hotell och hamnkrog är en mötesplats där gästen alltid, och verkligen, kan känna sig välkommen och bekväm. En krog där det inte spelar någon roll om du kan uttala namnet på det goda franska vinet korrekt – så länge du vet att uppskatta det. Ett ställe där vi tar oss tid - tid att laga mat, tid att umgås, tid att leva.

Hotell Mossbylund

Vårt kära Mossbylund har sakta men säkert formats sedan vi tog över hotellet 2002. Vi har lyssnat till våra gästers önskemål och utvecklat, byggt till och renoverat Mossbylund allt eftersom. Vi har gått från en liten till en stor familj med olika avdelningar och öppnat upp för brunch, träning och olika event – här finns något för alla! Trots att vi vuxit fort de senaste åren finns den familjära känslan kvar.

Hörte brygg & jäskafé

Kom & njut i genuina Hörte Hamn, här serverar det bästa ur den skånska myllans tydliga årstider. Rått, mjölksyrat, syltat, saltat, saftat, inlagt, rökt, långkokt, bryggt, jäst och cirkulärt.

Fritidsbaren

Fritidsbaren ligger beläget i ståtliga Ystads Sandskog – omringat av ett lummigt landskap, men med närhet till havet. Här är man mest känd för sina världsberömda Wienerbröd men erbjuder också en lunchservering. I folkmun: ”Hallå Hallå”- ett kultställe!

Byakrogen i Skivarp

Mat, dricka och musik.